Τριήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο υλικό πρόληψης “Δεξιότητες για Παιδιά Δημοτικού”

Τριήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο υλικό πρόληψης “Δεξιότητες για Παιδιά Δημοτικού”, απογεύματα 1, 2 & 3 Μαρτίου, απο το Κέντρο Πρόληψης ΠΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας δια της υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων. (Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο γραφείο της υπεύθυνης, κα Αντωνιάδου Έφη, έως την Τρίτη 27/2/2018)
Λίγα λόγια για το υλικό:
Το “Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού”, είναι ένα
Εκπαιδευτικό υλικό του αγγλικού εκδοτικού οίκου TACADE – ΚΕ.Θ.Ε.Α.
Το σημερινό παιδί του δημοτικού δεν αντιμετωπίζει μόνο τις συνηθισμένες αβεβαιότητες που έχουν σχέση με την αλλαγή και την εφηβεία, αλλά και πολλές κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πιέσεις (επιρροή ΜΜΕ, έξαρση της επιθετικότητας, χρήση ουσιών).
Τα παιδιά πρέπει να παίξουν ενεργό ρόλο στην προστασία τους. Πρέπει να καλλιεργήσουν δεξιότητες, π.χ. οριοθέτηση, επικοινωνία, να μάθουν να ξεπερνούν τα εμπόδια, λήψη αποφάσεων, και πρέπει να μάθουν να τις αξιοποιούν.
Το Πρόγραμμα «Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού», γράφτηκε για την κάλυψη αυτών των αναγκών και παρέχει μια θετική προσέγγιση πρόληψης της κακοποίησης και προαγωγής της προστασίας του παιδιού, που βασίζεται στις δεξιότητες.
Στόχος του είναι η εκπαίδευση των παιδιών σε προσωπικές δεξιότητες όπως η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση, ο αυτοέλεγχος, η έκφραση και η διαχείριση έντονων συναισθημάτων, αλλά και σε κοινωνικές δεξιότητες όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η αντίσταση σε επιρροές, η υπευθυνότητα, η επίλυση προβλημάτων, η κριτική σκέψη και η λήψη αποφάσεων.
Οι «Δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού» προωθούν τη συνεργασία ανάμεσα στους δασκάλους, τα παιδιά του σχολείου, τους γονείς, καθώς παράλληλα δημιουργούνται ομάδες γονέων στους οποίους παρέχεται ανάλογη εκπαίδευση.

Ενότητες Εκπαιδευτικού Υλικού «Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού»
• Εγχειρίδιο: περιλαμβάνει το θεωρητικό υπόβαθρο και τις οδηγίες για την προσωπική και κοινωνική εκπαίδευση που στοχεύει στην προστασία του παιδιού.
• Εργαστήρια για το σχολείο: περιλαμβάνει 10 εργαστήρια για όλο το προσωπικό του σχολείου και τη σχολική κοινότητα.
• Εργαστήρια για γονείς: περιλαμβάνει 6 εργαστήρια που απευθύνονται στους γονείς και στην οικογένεια του παιδιού.
• Διδακτικές κάρτες: περιλαμβάνει 33 κάρτες με δραστηριότητες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δάσκαλοι με τα παιδιά. Οι δραστηριότητες αυτές βασίζονται στην ομαδική δουλειά και στη συνεργατική μάθηση. Περιέχουν 3 βασικά θέματα και 30 κατ΄ επιλογή.

 Κατά την εφαρμογή του οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστήριξη από το Κέντρο Πρόληψης είτε ατομική είτε με την εφαρμογή βιωματικού εργαστηρίου μέσα στη σχολική τάξη.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...