Το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης και ή εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης από πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς

Με τον όρο «Πρόληψη», αναφερόμαστε στο σύνολο των ενεργειών στις οποίες προβαίνουμε για να αποφύγουμε την εμφάνιση βλαπτικών για την ψυχική και σωματική μας υγεία συμπεριφορών.
Οι δράσεις της πρόληψης στοχεύουν στη θωράκιση του χαρακτήρα των παιδιών, ώστε να μπορούν να αντιστέκονται σε ζημιογόνες για την υγεία τους συμπεριφορές, όπως είναι το κάπνισμα, το αλκοόλ και η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη παίζει τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση, που μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών μπορεί να προάγει την ψυχική τους υγεία, όσο και η οικογένεια και το σχολείο.

Η πρόληψη ξεκινάει πρώτα από τους ίδιους τους γονείς. Υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην οικογένεια τα οποία είναι δυνατόν να βάλουν τις προϋποθέσεις για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού και να λειτουργήσουν προστατευτικά.

Το σχολείο θεωρείται ο δεύτερος βασικός κοινωνικός θεσμός μετά την οικογένεια που αντιπροσωπεύει χωρίς αμφιβολία το καταλληλότερο πλαίσιο για την καλλιέργεια δεξιοτήτων που ενισχύουν τις συμπεριφορές υγείας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...